Петък, 17 Май 2024
            
Горна Оряховица Спорт

7 училища се включиха в традиционния волейболен турнир на СУ „Вичо Грънчаров”, купата остана за домакините

  30.04.2024 11:30
7 училища се включиха в традиционния волейболен турнир на СУ „Вичо Грънчаров”, купата остана за домакините

За пета година спортния салон на СУ „Вичо Грънчаров” стана домакин на „Нощ на волейбола” – турнир, организиран в навечерието на празника на училището и посветен на патрона. Идеята е на учителите по физическо възпитание Еленка Йотова и Ивайло Караиванова, които са големи фенове на волейбола. Замисълът им е подкрепен от директора Нели Атанасова и от учениците на училището, а и от много колеги от другите горнооряховски училища.

В петия турнир участваха седем училища от три града - СУ „Вичо Грънчаров”, СУ „Георги Измирлиев”, ПГЕЕ „Ломоносов”, ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”, ПГЛПИ „Атанас Буров” от Горна Оряховица, СУ „Максим Райкович” от Лясковец и ОУ „Ив. Св. Кирил и Методий” от Долна Оряховица.

Турнирът започна в 16 часа със срещите между малките ученици. Купата бе спечелена от малките волейболисти от СУ „Максим Райкович” – Лясковец.

Около 18 часа започнаха срещите между големите и продължиха почти до полунощ, когато беше награждаването. В крайна сметка купата си остана в СУ „Вичо Грънчаров”. Второто място е за ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”.

Битките бяха оспорвани, но с много уважение един към друг и феърплей. Благодарим на всички колеги, които приеха поканата ни. Радваме се, че турнирът вече се наложи и децата сами си го търсят и го чакат с нетърпение, коментира Еленка Йотова.

Волейболната нощ е част от предпразничните прояви, които на 7 май ще продължат с надиграване в двора на училището. На 9 май се открива голямата изложба на талантите, а на 10 май е самият празник с концерт в НЧ „Напредък”. На 13 май СУ „Вичо Грънчаров” ще изпрати абитуриентите от Випуск 2024.

 


Ключови думи
волейбол СУ "Вичо Грънчаров"
Последни
Седмицата
Анкета