Петък, 17 Май 2024
            
Горна Оряховица Общество

Симона Симеонова от Горна Оряховица с второ място от международен шампионат по масаж в Украйна

  30.04.2024 13:29
Симона Симеонова от Горна Оряховица с второ място от международен шампионат по масаж в Украйна

Симона Симеонова от Горна Оряховица спечели второ място в GL- International Massage Movement. Международният шампионат по масаж бе организиран в Украйна, но предвид обстановката там се проведе онлайн. Симона се пребори за сребърния медал в категорията „Класически масаж“.

За Симона това не е първа подобна награда. През миналата година младата жена спечели също второ място в Анталия. Шампионатът е ежегоден и се организира от SPA & Wellness Summit.

Настоящото отличие идва в изключително труден за Симона момент. През декември – броени дни, след като е изпратила клипа за участието си в Украйна, й е поставена тежка диагноза. Така на практиката работата и най-вече желанието на Симона да е полезна на хората са нещата, които най-много я крепят пред лицето на суровото житейско предизвикателство.

Стремежът  ми да надграждам това, което знам и мога, ме държи изправена, откровена е Симона.

Тя е възпитаник на Медицинския колеж във Варна. След като го завършва, в продължение на 8 г. практикува в някои от най-елитните хотели в страната – в Златни пясъци, Балчик, Велинград... В един момент обаче решава, че ще се върне в Горна Оряховица. И го прави. Започва работа като рехабилитатор в отделението по физикална и рехабилитационна медицина на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ и като масажист, рефлексотерапевт и козметик в студио за красота „Вероника” в Горна Оряховица. В студиото работи доскоро, а в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ е до днес. В момента е в болничен, но вярва, че отново ще може да помага на пациентите. А те не спират да я търсят.

Отдадеността е това, което прави един масажист и рехабилитатор добър масажист и рехабилитатор, казва Симона Симеонова. Казва също, че има късмета неин ментор да е Емил Елефтеров. Елефтеров е сред най-наложилите се имена в сферата у нас и всъщност е откривател на Симона.

В професионален план Симона мечтае да прославя България и Горна Оряховица в частност. Затова не спира да се развива. Вярва, че ще се справи с това, през което преминава в момента, и че отново ще застане до масата за масажи.

Биляна МИЛЧЕВА


Ключови думи
Симона Симеонова масаж
Последни
Седмицата
Анкета