Петък, 18 Oct 2024
            
Свищов Спорт

Републиканските шампиони по хокей на трева за 2024 г. бяха гости на кмета на Свищов

  18.10.2024 16:49
Републиканските шампиони по хокей на трева за 2024 г. бяха гости на кмета на Свищов

Хокеистите от СКХТФ „Дунав“ – Свищов, които на 6 октомври станаха Републикански шампиони при 12-годишните състезатели в държавното първенство по хокей на трева – открито, днес бяха гости на кмета на Свищов.

За да споделят своята радост от големия успех, шампионите посетиха кмета Генчо Генчев в неговия кабинет, където в знак на благодарност за системната подкрепа, която Общината им оказва, подариха два от медалите, с които са се върнали в Свищов. Освен че са Републикански шампиони при 12-годишните, хокеистите споделиха и успеха на 14-годишните състезатели от клуба, които преди броени дни станаха Републикански вицешампиони на държавното първенство в гр. Неделино.

Кметът Генчев приветства хокеистите за отличната игра и високите резултати, с които славят не само името на Свищов, но са гордост и за своето училище, за своите треньори, и родители. „Знам, че всеки спорт носи преди всичко удовлетвореност от постигнатите резултати и съм убеден, че успехите ще ви мотивират и занапред. Пожелавам ви да бъдете преди всичко здрави, а успоредно със спорта да жънете успехи и в образованието. Следвайте мечтите си, развивайте се, надграждайте постигнатото и успявайте!“, с тези думи кметът се обърна към младите спортни таланти, след което връчи почетни грамоти на отборите и отличените състезатели, както и почетна значка за отбора на Републиканските шампиони.

Председателят на СКХТФ „Дунав“ – Свищов Мариана Маркова, която е и директор на училището, в което учат хокеистите потвърди, че ръководствата на клуба и на СУ „Цветан Радославов“ ще продължат и занапред да оказват необходимата подкрепа за развитието на учениците и техните спортни умения, като специално благодари от името на всички състезатели за подкрепата на кмета и общинското ръководство.


Ключови думи
хокей на трева
Последни
Седмицата
Анкета