Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Ученици от ПГХТ представят Горна Оряховица в Изложение на професиите в Габрово и обраха овациите с кетъринга за събитието

  18.10.2024 15:07
Ученици от ПГХТ представят Горна Оряховица в Изложение на професиите в Габрово и обраха овациите с кетъринга за събитието

Ученици от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“ отново обраха овациите на публиката и другите участници заради кетъринга, с който участваха във форума в Габрово.

Официалното откриване на изложението стана в 12 часа на 18.10.2024 на площад „Възраждане“ в Габрово. 17 училища от региона демонстрираха умения по професиите, които изучават и различни продукти, разработени от тях.

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков лично поздрави учениците от ПГХТ и техните ръководители, Нели Николова и Мартина Нешкова.

Гимназията по хранителни технологии представи две от специалностите си: „Кетъринг“ и „Полиграфия“. Учениците се подготвят от дни за това изложение, сподели тяхната преподавателка в разговор с ръководителката на изложението. Учениците представиха „Солени хапки с гурме хляб, млечен билков мус и Шварцвалдска шунка“, „Мини-хамбургер с мастило от сепия и плънка от чедър, зеленчуци и прошуто“, „Нежен млечен мус и билкови сирена“, „Мини торта червено кадифе с нежен мусов крем от бял шоколад“.

Учениците от специалност Полиграфия бяха приготвили брошури с информация за специалностите в училището и на място демонстрираха как са ги изработили. Докато сладкарите от ПГХТ привлякоха голяма публика докато показваха как се приготвя „Лимоново-сметанов крем с хрупкава посипка“. Зрителите с нетърпение очакваха края на официалната част, за да опитат кетъринга на учениците от ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Сн. и информация ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров“


Ключови думи
ПГХТ Горна Оряховица Изложение на професиите
Последни
Седмицата
Анкета