Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Нови сензорни кътове радват децата от ДГ „Димитър Генков“ в Поликраище

  18.10.2024 16:06
Нови сензорни кътове радват децата от ДГ „Димитър Генков“ в Поликраище

На новооборудвани сензорни кътове се забавляват децата от ДГ „Димитър Генков“ в Поликраище. Те са закупени със средства от инициативата „Енерго-про за обществото“, която е в подкрепа на регионалните общности в България.

Кътовете са изключително интересни за децата, защото са нови и стимулират сензорните им процеси. Свързани са и с различни манипулации, които извършват децата и под формата на игра, научават много нови неща, сподели директорът на детската градина Миглена Млеченкова.
Във възможностите на новите сензорни кътове и големия интерес на децата да работят с тях се убедиха и заместник-кметовете Петя Иванова и Даниел Божанков. Те гостуваха на малчуганите и им занесоха подаръци – образователни играчки Монтесори. Децата от своя страна благодариха на гостите с танци песни и стихотворение за есента.
ДГ „Димитър Генков“ е средищна, посещава се и от деца от Янтра. Има филиал и в с. Крушето. В детското заведение са обособени две групи, които са смесени по възраст. Малката се посещава от деца от 2 до 4 години, а другата – от 5 и 6-годишни деца. Директорът на детското заведение благодари на Община Горна Оряховица за извършения през лятото вътрешен основен ремонт. Всичко е освежено, пребоядисано, обновени са санитарните възли и в съчетание с новите сензорни кътове, можем да се радваме на една съвременна детска градина, чиято материална база по нищо не отстъпва на детските градини в големите градове, сподели Миглена Млеченкова.


Ключови думи
ДГ „Димитър Генков“ сензорни кътове
Последни
Седмицата
Анкета