Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Йордан Добрев от ТК „Хемус” ще представи България на Световното по таекундо

  18.10.2024 14:12
Йордан Добрев от ТК „Хемус” ще представи България на Световното по таекундо

Йордан Добрев намери място в националния отбор на България, който ще вземе участие в Световното първенство по таекуондо в Хонконг от 30 ноември до 4 декември 2024 г.

Състезателят на горнооряховския ТК „Хемус” спечели това право след преборвания, които се проведоха в НСА „Васил Левски”. Преборванията са организирани от Българска федерация таекуондо (олимпийска версия), а оценяването беше от независими чуждестранни международни съдии от Румъния и Хърватия.

Добрев намери място в националния за дисциплина фристайл пумсе индивидуално мъже над 17 години. Той спечели преборването срещу състезател от софийски клуб.

Йордан Добрев е студент в Национална спортна академия и е първи курс треньорски профил таекуондо. Възпитаник е на треньора Румен Димитров и дългогодишен състезател и призьор от национални и международни турнири.

За Йордан Добрев това е първо Световно първенство за тази възраст. Пожелавам му достойно да представи България, Горна Оряховица и таекуондо клуб „Хемус”, коментира президентът на клуба Румен Димитров.


Ключови думи
Йордан Добрев ТК "Хемус" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета