Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

Горна Оряховица ще посрещне близо 300 военни музиканти и творци от страната

  07.10.2024 11:04
Горна Оряховица ще посрещне близо 300 военни музиканти и творци от страната

Горна Оряховица ще бъде домакин на Фестивал на военните духови оркестри и на Заключителния преглед на любителското художествено творчество в Сухопътните войски през 2024 г. Проявите ще се проведат в дните от 9 до 11 октомври.
Първоначално двете събития бяха насрочени за втората половина на септември, но се отложиха след възникналата тежка авиокатастрофа със загинали военни пилоти и обявените дни на национален траур. 
Сега в Горна Оряховица ще си дадат среща военни формации и изпълнители от 13 формирования от градове като Стара Загора, Пловдив, Карлово, Сливен, София, Белене, Горна Баня, Смолян, Плевен, Мусачево, Благоевград, Асеновград.
В рамките на Заключителния преглед на любителското художествено творчество, военнослужещите ще демонстрират своя талант в сферата на изкуството. Предвидените изяви ще се състоят в Летния театър. Съревнованието между самодейните колективи и индивидуалните изпълнители от формирования на Сухопътните войски започва в 15.00 ч. на 9 октомври (сряда).  Награждаването е планирано да започне в 9.00 ч. на 11 октомври, петък.       
Във Фестивала на военните духови оркестри от Сухопътните войски участие ще вземат Представителният им духов оркестър от София и оркестри от страната.
Кулминацията на този фестивал е на 10.10, когато от 17.30 ч. на централния горнооряховски площад „Георги Измирлиев“ започва концертна програма и дефиле. Военните духови оркестри, чиято роля винаги е била и да създават връзка между общество и армия, ще изпълнят адаптации на редица популярни съвременни мелодии.
Във връзка със събитията, в Горна Оряховица ще бъде въведена временна организация на движението. Подробностите са публикувани в сайта на Общината: https://www.g-oryahovica.bg/files/files/files/%D0%92%D0%9E%D0%94%2010.10-6466225.jpg/ сн. архив


Ключови думи
военни музиканти
Последни
Седмицата
Анкета