Неделя, 29 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Над 400 семейства официално се включиха в горнооряховския Фамилатлон – празник на спорта и здравето

  28.09.2024 16:36
Над 400 семейства официално се включиха в горнооряховския Фамилатлон – празник на спорта и здравето

Над 400 семейства се включиха с официални карти за участие в горнооряховския Фамилатлон, а много други дойдоха в парк „Градска градина“, възползвайки се от прекрасното съботно време и възможността да спортуват семейно и да се забавляват заедно, научавайки нови неща.
Най-големият празник на семейството, знанието, спорта и здравословния начин на живот с грижа към природата Фамилатлон предложи на участниците в Горна Оряховица повече от 20 активности.
Сред тях бяха занимания по роботика, футбол, моделиране с хартиени материали, състезание с тротинетки, катерене по изкуствена стена, спускане по алпийски въжен тролей, канадска борба, стрелбище, ходене по „Слик слак“ лента, оказване на първа помощ, таекуондо и много други.
Девет творчески и опознавателни ателиета бяха разположени на територията на целия парк. След преминаване през всяко едно от тях, участниците получаваха печат в специалната си карта. С нея всички, събрали пълния комплект печати, имаха право да участват в томболата, с която бяха спечелени много награди.
Големият победител, който си тръгна от Фамилатлон с нов велосипед се оказа многократният републикански шампион по канадска борба Тодор Зеленков. 20-годишният горнооряховчанин бе категоричен, че ще донесе още много медали на родния си град, като се зарече да стане и световен шампион. Той не скри радостта си да спечели и голямата награда от Фамилатлон, която му връчи лично кметът Николай Рашков.
Имената на печеливши от томболата изтеглиха също председателят на ОбС Огнян Стоянов и зам.-кметът Петя Иванова.
Тазгодишният Фамилатлон се организира от Община Горна Оряховица, Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Безценно партньорство за осъществяването на семейния празник оказаха горнооряховският Исторически музей, Общинска библиотека, местни спортни клубове, Младежкият дом в града, МБЧК, Център „Креатива“, „Еко Партнърс“, Асоциация „Родители“.
Наградите осигуриха организаторите, както и спортен магазин „ARR“, „Трансинс“ и „Лактима Балкан“. За лакомствата се погрижиха „Ден и нощ“ ООД, „Захарни заводи трейд“.
А в празничната програма участваха младите таланти на Горна Оряховица от Мажоретен състав „Българче“, Балет „Грация“, Клуб по Таекуондо „Хемус“, Клуб по спортна акробатика „Иван Стойчев“, Музикална школа „Мамма мия“ и Спортен център „Блуминг“.


Ключови думи
Фамилатлон