Понеделник, 16 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Култура

Симеон Славев спечели „Бургас и морето“

  29.07.2024 09:51
Симеон Славев спечели „Бургас и морето“

Поредно престижно отличие добави във витрината си изпълнителят Симеон Славев. Младият горнооряховчанин спечели една от емблематичните музикални надпревари у нас – Националния конкурс „Бургас и морето“. Конкурсът е с над 40-годишна история и за цялото това време се е наложил като сцена, на която се раждат непреходни поп хитове.

С „Булевардът“ по музика на Артур Надосян, аранжимент на Румен Руменов JR и текст на Румен Николов спечели Славев. Възпитаникът на вокалния педагог Аделина Колева се нареди сред десетте финалисти, които снощи изпълниха на живо песните си на сцената на Летния театър в Бургас. До финала Славев и „Булевардът“ стигнаха сред сериозна отсявка, направена от авторитетно жури в състав певицата Тони Димитрова, композиторите Стефан Диомов и Руслан Карагьозов, зам.-кметът „Култура и вероизповедания“ Диана Саватева, генералният директор на БТА Кирил Вълчев, ръководителят на катедра „Музика и мултимедийни технологии“ в Софийския университет и заместник-директор на Филиала в гр. Бургас д-р Адриан Георгиев, общинският съветник и част от комисията по култура към Общински съвет Бургас Веселин Пренеров, поетесата Яна Вълчева, фронтменът на група „Горещ пясък“ Светослав Михайлов и директорът на ОП „Летен театър, фестивали и концерти“ Димитър Маджаров.

Песента, с която се представи Симеон Славев, е поп с лек намек за българска естрада. Текстът е за булевард, скъп на всички бургазлии.

Лятото съвсем не е отпускарско за Симеон Славев. През август младият изпълнител ще се готви за Световното музикално първенство в Италия, където ще участва с другия талант на горнооряховската школа - Ивайла Николова./ сн. личен архив


Ключови думи
Симеон Славев Бургас и морето Булевардът