Неделя, 29 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Фонд за подкрепа на талантите на Горна Оряховица създават кметът и местният бизнес

  25.09.2024 09:49
Фонд за подкрепа на талантите на Горна Оряховица създават кметът и местният бизнес

Два от големите гласове на Горна Оряховица – Симеон Славев и Ивайла Николова, заедно с вокалния им педагог Аделина Кръстева гостуваха в Общината няколко дни след триумфалното участие на младите изпълнители в Световното първенство по сценични изкуства в Рим.

Гордеем се с вас, вие сте нашите най-прекрасни диаманти, посрещнаха ги кметът Николай Рашков и зам. кметът Петя Иванова. Всъщност първите поздравления получи Аделина Колева не само заради заслугите си за изграждането на новите звезди, но и заради личния си празник днес.

Симеон и Ивайла разказаха за огромното предизвикателство, в което участваха и благодариха за подкрепата на Общината, с чиято помощ стана възможно пътуването до Рим.

Културата и спорта, и въобще възможностите за изява на нашите деца са абсолютен приоритет за нас. Общината ще продължи да подкрепя всички, които пътуват и прославят Горна Оряховица в България и по света, каза кметът Николай Рашков. Той сподели, че възнамерява да създаде фонд, в който да участват горнооряховски фирми и с който да се помага на всички таланти от Горна Оряховица. Възможностите на Общината не са големи, но с помощта на бизнеса, който ми е обещал подкрепа, ще можем да помагаме на всички наши дарования в техните изяви, обясни идеята си кметът.

Благодаря ви, че помагате на културата, но и за това, че с малки, но забележими стъпки променяте нашия град за по-добро. Горна Оряховица заслужава да бъде по-красива, по-чиста, да привлича повече внимание и посетители. Знам, че това зависи също от всеки от нас и призовавам всеки горнооряховчани да поеме своята отговорност градът му да бъде по-красив и приветлив, сподели Аделина Колева.


Ключови думи
Симеон Славев Ивайла николова Аделина Колева кмет на Горна Оряховица