Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Малки камъчета с послания изненадаха горнооряховчани и ги провокираха за добри дела

  23.07.2024 15:45
Малки камъчета с послания изненадаха горнооряховчани и ги провокираха за добри дела

Приятна изненада посрещна тази сутрин горнооряховчани, които обичайно пият кафето си в арт кафе „Галерия“. На масите бяха разположени малки камъчета с послания, които провокираха гражданите да извършат поне едно добро дело за този ден. Инициативата е на Фондация „Щастъчета“, която се реализира с подкрепата на Община Горна Оряховица. Името произлиза от думите „щастливи“ и „камъчета“ и подсказва, че всяка от бъдещите инициативи на организацията ще бъде с камъчета. Те са малки, пластмасови, изработени от 100 % рециклиран материал и са ръчно изрисувани. А посланията, които носят, призовават гражданите към добри дела.

Поговори с възрастен човек, подари цвете, посади дърво, дари кръв - спаси живот, отстъпи реда си в градския транспорт, подари прочетена книга, помири се с онзи, на когото си обиден са само част от посланията върху камъчетата, които тази сутрин успяха да зарадват горнооряховчани.

Върху всяко камъче има публикуван и QR код, водещ към информация за игри, в които последователите ще могат да се включат.

Инициативата на Фондация „Щастъчета“ ще се реализира в много градове на страната. Основната й мисия е да насърчава доброто настроение в обществото.


Ключови думи
Щастъчета