Неделя, 28 Апр 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Вторият отбор на „Локомотив” приключи с три победи подготовката за втората част на първенството

  06.03.2024 15:59
Вторият отбор на „Локомотив” приключи с три победи подготовката за втората част на първенството

„Локо II” подновява първенството в Елитната областна група с повишено самочувствие след серия победи над сериозни отбори. Младите железничари направиха 6:1 срещу „Удар” (Бяла черква) в края на февруари. В началото на март пък се наложиха с 3:1 над лидера във временното класиране на своята група „Лозен” (Сухиндол). Въпреки че в състава на сухиндолци отсъстваха двама-трима основни футболисти, това беше много добър мач за нас и от голямо значение за самочувствието на момчетата, отбеляза треньорът на дублиращия тим Мирослав Гавазов.

Дублиращият тим на „Локо” е изграден почти изцяло от юноши, които се изявяват и в първенството на младшата възраст.

Подрастващите „железничари” показаха много старание, играха на високо темпо и нито за момент не дадоха инициативата на много по-опитния отбор на гостите. Още в 10-тата минута добра възможност се откри пред Веселин Моллов, но той стреля встрани от вратата. Последваха няколко опасни удара на Лъчезар Маринов, но и те минаваха на сантиметри от гредите на сухиндолци. В 16-тата минута Радомир Коев изведе капитана Мартин Господинов, който с лекота преодоля вратаря на гостите и откри резултата. Няколко минути по-късно Момчил Коев удвои след чудесен пробив на Веско Моллов. В 44-тата минута гостите успяха да върнат едно попадение след добавка на избитата от стража на „Локо” Мариян Хараламбиев топка.

През втората част младежите на „Локомотив” не отстъпиха инициативата и логично стигнаха и до трети гол дело на Лъчезар Маринов. В игра влязоха всички налични състезатели, като „Локо” завърши мача с 8 играчи на по 15 години.

„Изключително съм доволен от показаното старание, агресия, скорост и увереност от момчетата. Трябва ни още малко търпение и хладнокръвие при завършващия пас и удар. Показахме дисциплина в тактическо отношение и вече мога да кажа, че има момчета, които могат да гледат по-смело към мъжкия футбол. Предстои ни много работа, но сме на прав път, убеден съм”, сподели треньорът на отбора Мирослав Гавазов.

В последната си контрола преди подновяването на първенството младежите от „Локо II” се наложиха с 4:1 над лидера в Областна група „Юг” отбор на „Дебелец”.

Има голяма промяна – момчетата са освободени и побеждават, а най-важното е, че играят добре, казва Гавазов.

„Локо” започва пролетния дял от първенството на Елитната Областна група с мач срещу „Янтра 2” (Полски Тръмбеш)


Ключови думи
Локомотив II Мирослав Гавазов Горна Оряховица