Четвъртък, 18 Яну 2024
            
Велико Търново Местни избори 2023 Политика

Бюлетините за изборите на 29 октомври вече са в Областна администрация

  19.10.2023 11:45
Бюлетините за изборите на 29 октомври вече са в Областна администрация

Бюлетините и изборните книжа за вота в десетте общинни на Великотърновска област бяха доставени в Областна администрация.

В специално обособено помещение в сградата на Областна администрация вече се съхраняват хартиените бюлетини, ролките със специализираната хартия за машинното гласуване и изборните книжа, съобщи областният управител Ивайло Здравков.

Той уточни, че материалите са под охрана от ОД на МВР и СОД, а следващата седмица по предварително уточнен график, книжата за местния вот на 29 октомври, ще бъдат предадени на Общинските администрации и Общинските избирателни комисии на територията на областта.

На местните избори в област Велико Търново в 306 секции гласуването може да се осъществи машинно или чрез хартиени бюлетини, а в 95 само с хартиени бюлетини, тъй като избирателите в тях са под 300 души.

Ивайло Здравков съобщи още, че в петък 20 октомври в Областна администрация ще се проведе работна среща за обсъждане на организационно-техническата подготовка за безпроблемното протичане на местния вот. В заседанието ще участват началници на РПУ от цялата област, представители на РД ПБЗН, местните администрации, Общинските избирателни комисии и всички институции, ангажирани с изборния процес.


Ключови думи
бюлетини областна администрация
Последни
Седмицата
Анкета