Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Избори 27 октомври 2024 г. Политика

78 900 бюлетини доставиха в Община Горна Оряховица за двата избора на 9 юни

  05.06.2024 15:58
78 900 бюлетини доставиха в Община Горна Оряховица за двата избора на 9 юни

Два буса доставиха бюлетините и изборните книжа в Община Горна Оряховица и те вече се подготвят за раздаването по секции в събота.

Тази година всичко е двойно заради двата избора, които ще се проведат на 9 юни.

Бюлетините за изборите за Европейски парламент са 39 300. Те са със синя ивица. А материалите ще се слагат в бели чували.

За избора за Народно събрание на България са получени 39 600 бюлетини. Те са със зелена лента, а чувалите са черни.

Във всяка секция ще има по 4 урни – по две за всеки избор. Отделно се пускат бюлетините от хартиеното гласуване, отделно разписките от машините. Всеки избирател може да избере само един начин на гласуване, не може да гласува на хартия за единия избор, а на машина за другия. Машинно гласуване ще има в 60 секции в общината.

В Горнооряховска община ще има 67 секции, като в това число са подвижната за хора с увреждания и секция в Болницата. Всичките са на добре познатите места, с изключение на секции с №50 и 52, които заради ремонта в училището на Гарата се местят в Детска градина „Божур”.

Започваме раздаването на материали в събота, 8 юни. От 12 часа по график ще получат изборните книжа секционните комисии от населените места. От 14 часа са СИК-овете в града. По същото време по техен график представители на „Сиела Норма” ще доставят изборните машини, обясни секретарят на Общината Габриела Шилкова.


Ключови думи
бюлетини Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета