Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

И Областна администрация подкрепи кампанията „Да изчистим България заедно”

  14.09.2024 18:53
И Областна администрация подкрепи кампанията „Да изчистим България заедно”

Областна администрация – Велико Търново подкрепи кампанията „Да изчистим България заедно“, инициирана от bTV Media Group. Екипът на институцията почисти пространството около сградата, която се намира на брега на река Янтра в старата столица. Само за няколко часа бяха събрани десетки чували с боклуци, като служителите откриха части от автомобилни гуми, килими, десетки пластмасови бутилки и опаковки.

Ръководството и екипът на Областна администрация призоваха всеки един търновец да отдели от времето, за да се включи в акцията, но и да сме по-добри, по-отговорни и да пазим природата около нас.

„Да изчистим България заедно“ е доброволческа инициатива, която цели да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда и да направи България чиста в дългосрочен план. През тази година акцентът е почистването на реките в страната и пространствата около тях.

„За 13 години стотици хиляди хора и организации дадоха своя добър пример и показаха отговорно отношение към природата. Те станаха част от един отбор – отборът на чистознаещите, който промени начина си на мислене по отношение на заобикалящата ни среда“, споделят организаторите.


Ключови думи
Областна администрация Да изчистим България заедно