Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

Областна администрация - Велико Търново подкрепя благотворителна инициатива за болно дете

  15.09.2024 11:01
Областна администрация - Велико Търново подкрепя благотворителна инициатива за болно дете

Областна администрация - Велико Търново подкрепя благородната инициатива “Ръка, пълна с обич” на ОУ “Бачо Киро” в старата столица. По идея на ръководството, в сградата на институцията бе поставена кутия за дарения. Тя се намира на входа, при охраната. В нея, по призива на школото, ще се събират средства за дете със здравословни проблеми, което е възпитаник на ОУ “Бачо Киро”.

“Ако имате възможност и желание, помогнете и Вие!”, апелират от екипа на администрацията.

От училището пък призоваха своите ученици и техните родители да не купуват цветя за първия учебен ден, а да дарят предвидените за това пари. Средствата са за ученик, който е със заболяване, изискващо чести хоспитализации и провеждането на имуносупресивна терапия във високи дози.

Кутии за дарения има в самото училище.

“Нека в навечерието на новата учебна година да сме обединени, да покажем, че заедно можем да решим всеки един проблем”, призова областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков.

“Ръка, която дава - не обеднява. Сърце, което обича - не остарява!” - известната мисъл на Карло Колоди е мото на акцията, с което от ръководството на ОУ “Бачо Киро” ни напомнят да сме по-добри и да мислим за обществото.


Ключови думи
ОУ Бачо Киро болно дете Областна администрация