Събота, 13 Мар 2021
            
Горна Оряховица Общество

Четирима младежи от ПГЕЕ „Ломоносов” израснаха до сребърно ниво в „Наградата на Херцога на Единбург” и получиха отличието си от президента

  28.09.2020 19:22
Четирима младежи от ПГЕЕ „Ломоносов” израснаха до сребърно ниво в „Наградата на Херцога на Единбург” и получиха отличието си от президента

Стефания Николова, Михаела Петкова, Георги Кръстев и Росица Тодорова стигнаха до сребърно ниво в Международната награда на Херцога на Единбург. Младежите са възпитаници на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” и са на крачка от най-високото постижение в тази програма, насърчаваща личностното развитие на младите хора. Поредната стъпка нагоре те направиха на блестяща церемония в Свищов, където президентът Румен Радев лично поздрави 62 младежи и девойки, стигнали до сребърно и златно ниво в Наградата.

Сред многото гости на церемонията в  Къщата-музей „Алеко Константинов” бяха и трима от горнооряховските участници в програмата, както и менторите им Диана Петрова и Искра Благинова.

Двадесет и шест младежи, постигнали златно ниво на Международната награда, и тридесет и шест, постигнали сребърно ниво, бяха отличени със златни и сребърни значки, връчени лично от президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова и от посланика на Великобритания в България Н.Пр. Д-р Роб Диксън.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на Свищов Генчо Генчев,  Светлозар Петров - изпълнителен директор на Jobtiger и председател на почетния тръст на Фондацията на Наградата в България, Елена Маринова - президент на „Мусала Софт” и част от Почетния тръст на програмата у нас.

На тазгодишната церемония своите отличия на ниво Сребро и Злато получиха младежи от София, Пловдив, Горна Оряховица, Свищов и Русе. През последните две години възпитаниците на 125 СУ “Боян Пенев”, София, 157 ГИЧЕ “Сесар Вайехо”, гр. София, Американски колеж София, Британика Парк Скул, НАРД, ПГЕЕ “М.В. Ломоносов”, Първа частна математическа гимназия София, и СУ “Димитър Благоев” гр. Свищов са преминали през програмата и са развили ключови, житейски и лидерски умения.


Ключови думи
ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" президент Румен Радев Наградата на Херцога на Единбург
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати