Вторник, 16 Мар 2021
            
Горна Оряховица Други

Координатор на Горнооряховския младежки парламент със златно отличие от Наградата на херцога на Единбург

  01.10.2020 08:46
Координатор на Горнооряховския младежки парламент със златно отличие от Наградата на херцога на Единбург

Ивелина Борисова – координатор и дългогодишен доброволец в Сдружение „Горнооряховски младежки парламент“, получи значка и сертификат за постигнатите си цели в програмата за личностно развитие на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург“. Общо 62 младежи получиха златни и сребърни значки на тържествена церемония в Свищов, като отличията връчваха президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова и посланикът на Великобритания в България Н.Пр. д-р Роб Диксън. Ивелина е единствената участничка в „Наградата” от Горна Оряховица, която достигна златно ниво.

Близо 10 години Ивелина е част от екипа на Горнооряховски младежки парламент като подпомага и подкрепя организацията присъствено и от разстояние. Всяко едно събитие приема за своя кауза и с ентусиазъм достига поставените си цели. От месец  май тази година Ивелина не е само участник, а е и посланик на Наградата за България. Тя е част от консултативния екип заедно с още 25 представители, които работят усилено за достигане на основната си цел – повече млади хора да се включат и предизвикат в програмата.

Ивелина сподели, че е развила лидерските си умения чрез доброволческата си работа в сдружение „Горнооряховски младежки парламент“, а участието й в Наградата е помогнало да обогати знанията си. Програмата за личностно развитие дава възможност на всички участници да се развиват в 3 нива – бронз, сребро и злато. Ивелина притежава отличия от трите нива, а като следваща цел си е поставила притежанието на значка за лидер, за да може да помага на други младежи да изпитат удовлетворението и вълнението от участието в програмата.

„Всеки участник сам поставя своите цели в направленията, сам избира интензивността на работата си и ментора, с който работи. Умения, Физическа активност, Доброволчество и Приключенско пътуване са областите, в които се изправяш пред себе си и се бориш за постигане на целта си. Не е лесно по пътя, но в края се чувстваш толкова успял и можеш, че желаеш още!“ – споделя Ивелина Борисова. Също така тя благодари на всички лидери, които са неотлъчно до участниците и преживяват всички трудности и успехи с тях. 

 


Ключови думи
Наградата на херцога на Единбург Ивелина Борисова Горнооряховски младежки парламент
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати