Неделя, 02 Oct 2022
            
Горна Оряховица Общество

ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" отбелязва 61-ви рожден ден

  19.11.2020 12:08
ПГЕЕ \

Ограниченията, наложени от коронавируса, направиха честването на 61-та годишнина на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” съвсем различен празник от всички досега. Принудителното дистанциране вкара празника почти изцяло в интернет, дори финалите на традиционните спортни турнири ще се играят по-късно, когато условията позволят по-масови събития.
Въпреки това седмицата в навечерието на празника беше изпълнена със символични събития, напомнящи, че днешните „ломоносовци” са наследници на славни традиции.
Училището, което още със създаването си се е превърнало в еталон за качество, и то не само в Горна Оряховица, продължава да бъде най-желаното и най-престижното в общината. Днешните учители и ученици съзнават, че това се дължи и на добрите основи. Затова честванията бяха обърнати към традициите.
12-класници подготвиха анкета „Познавам ли моето училище”, която беше разпространена между всички ученици и близо 100 момчета и момичета се включиха със своите отговори. Обобщението на анкетата предстои, но от първи поглед е ясно, че днешните „ломоносовци” познават добре миналото на училището си и се гордеят, че са негови продължители.
В часа на класа всички класни ръководители подготвиха беседи за училището и патрона му. Презентация за енциклопедиста Михайло Ломоносов е пусната във всички виртуални класни стаи в деня на празника.
В навечерието на празничните дни се изиграха и основните схеми от традиционните спортни турнири по футбол, волейбол и баскетбол. Само че финалите ще чакат по-добри времена, когато масовите събирания отново ще бъдат разрешени.


Ключови думи
ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" годишнина
Последни
Седмицата
Анкета
Спазвате ли трите Д - дистанция, дезинфекция, дисциплина?

Резултати