Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

Христо Димов – Лучето получи признание за най-добър майстор на горнооряховско гърне

  17.10.2024 08:36
Христо Димов – Лучето получи признание за най-добър майстор на горнооряховско гърне

Събирачът на горнооряховски истории и кулинарни тайни Христо Димов – Лучето получи почетна грамота за най-добър готвач на Фестивала на Горнооряховското гърне, който се проведе от 4 до 6 октомври.

Отличието връчи зам.-кметът Петя Иванова. Тя благодари на майстора за атрактивното му участие във фестивала, което получи адмирации от всеки посетител, успял да опита от неговите блюда. Лучето се представи с 6 гърнета с жили, един гювеч по горнооряховски, тава с месо от телешка глава и няколко плата с касапски мезета.

„Щастлива съм, че има такива хора, които проучват и пазят богатства от миналото ни и са готови да ги предават на младите“, коментира Петя Иванова.

Зам.-кметът съобщи, че в горнооряховската гимназия по хранителни технологии предстои да се организира своеобразен мастър клас с участието на Христо Димов – Лучето. В този урок изявеният кулинар ще разкрие пред възпитаниците на професионалната гимназия своите тайни при приготвянето на горнооряховско гърне и другите характерни за региона специалитети на някогашните местни касапи и колбасари.


Ключови думи
Христо Димов Лучето Горнооряховско гърне
Последни
Седмицата
Анкета