Петък, 18 Oct 2024
            
Велико Търново Общество

28 акушерки и медицински сестри получиха дипломите си, Мария Денчева е отличник на Випуск 2024

  04.10.2024 13:26
28 акушерки и медицински сестри получиха дипломите си, Мария Денчева е отличник на Випуск 2024

Областният управител Ивайло Здравков награди отличничката на Випуск 2024 от специалност “Акушерка” във Филиал - Велико Търново на Медицинския университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” - Варна. Мария Денчева получи специална грамота и плакет от Здравков.

Днес 28 млади дами от Филиала на Медицинския университет във Варна в старата столица се дипломираха и положиха клетва да помагат на обществото. Десет от тях вече са акушерки, а останалите 18 - медицински сестри.

Церемонията се състоя в музей “Възраждане и Учредително събрание”, като освен ръководството на МУ - Варна, се включиха и кметовете на Велико Търново и Горна Оряховица, директорът на МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” д-р Даниел Илиев, общественици от града, родители и приятели на дипломантите.

“Вероятно много от вас си дават сметка, че трудното тепърва предстои, но аз знам, че благодарение на добрата подготовка, която сте получили във Филиала на МУ - Варна във Велико Търново, вие ще влезете в професията на медицински сестри и акушерки уверено. Вярвам, че трудът и постоянството, които сте вложили във вашето образование в последните години, ще ви се отплатят подобаващо. Пожелавам Ви успешно да се реализирате тук в България, във Великотърновска област. Пожелавам ви още здраве, упоритост и никога да не губите човечността и смелостта, които имате днес.”, приветства вече дипломираните сестри и акушерки областният управител.

Част от младите дами вече са избрали да продължат професионалния си път във великотърновската болница, Мария Денчева е една от тях - тя вече работи като акушерка в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”.


Ключови думи
дипломиране акушерки Ивайло Здравков
Последни
Седмицата
Анкета