Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Велико Търново Общество

Областният управител Ивайло Здравков е титуляр в два комитета за наблюдение в Регионалния съвет за развитие на Сeверен централен район

  11.09.2024 11:16
Областният управител Ивайло Здравков е титуляр в два комитета за наблюдение в Регионалния съвет за развитие на Сeверен централен район

Областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков бе избран за титуляр в два комитета за наблюдение от името на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район /РСР на СЦР/. Той ще представлява Съвета за планиране в комитетите по Оперативна програма “Конкурентоспособност и иновации в предприятията” и Оперативна програма “Образование”. Освен това Здравков бе определен и за заместник-титуляр по ОП “Транспортна свързаност”, чийто председател е областният управител на Русе Драгомир Драганов.

Решението бе взето по време на редовно заседание на РСР на СЦР, което се проведе в Русе. Областна администрация - Велико Търново бе представена от Цанко Стефанов, главен експерт в институцията.

На срещата бяха избрани титуляри и заместници и по другите оперативни програми.

Областният управител на Русе Драгомир Драганов ще отговаря и по фонд „Убежище, миграция и интеграция“.Титуляр на Комитета за наблюдение по програмата за развитие на човешките ресурси ще бъде председателят на Общинския съвет в Силистра Димитър Трендафилов. Програмата за околната среда ще бъде наблюдавана от кмета на Габрово Таня Христова, която понастоящем е и председател на РСР към СЦР. Наблюдението по програмата за техническа помощ ще бъде от областния управител на Силистра Илиян Великов. Кметът на Община Русе Пенчо Милков ще има водеща роля в процеса по наблюдение изпълнението на програмата за морско дело, рибарство и аквакултури. Титуляр в Комитета за наблюдение на програмата за научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация ще бъде кметът на Елена Дилян Млъзев. Кметът на Силистра ще е и титуляр по програмата за развитието на регионите. Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г. ще бъде наблюдаван от кмета на Павликени Емануил Манолов. Подкомитет за координация на инструмента „Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)“ към Комитета за наблюдение на програмата за развитие на районите ще бъде кметът на Силистра Александър Сабанов.

В рамките на заседанието беше избран и заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен регион. Това е кметът на Велико Търново Даниел Панов. Неговият мандат като заместник-председател е 4 години.


Ключови думи
Ивайло Здравков оперативни програми Северен централен район