Понеделник, 07 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

Деца и родители забравиха за телефоните, спортуваха и се забавляваха заедно в Детския кът и събраха над 900 лева за керамичните ателиета на СУ „Вичо Грънчаров”

  01.10.2024 10:04
Деца и родители забравиха за телефоните, спортуваха и се забавляваха заедно в Детския кът и събраха над 900 лева за керамичните ателиета на СУ „Вичо Грънчаров”

Около 300 деца и техните родители се забавляваха заедно в 3-часов празник, посветен на спорта и семейството в Детския кът.

Идеята на Сдружение „ЗА Горна Оряховица” е да се покаже, че семействата могат да прекарват време заедно без телефони и електронни устройства, а в истинско общуване и полезни занимания.

Събитието бе посветено на „Европейска седмица на спорта 2024”. Освен това всички участници помогнаха на каузата на СУ „Вичо Грънчаров” да се възродят ателиетата по керамика и бяха събрани 913 лева за да могат малките таланти да се развиват и творят.

Началото бе дадено с демонстрация на клуб по таекуондо „Кондор”.Това е най-новият клуб в Горна Оряховица, който развива южнокорейското бойно изкуство и само за два месеца младият треньор Радослав Шабанаков е постигнал завидни резултати.

След това на игрището излязоха баскетболистите на БК „Локомотив”. Първо те направиха демонстрация на спортните си умения, а след това приканиха малки и големи да се включат в стрелбите към двата коша. Най-младите надежди на клуба бяха придружени от треньора Мариана Кушева и помощник треньора Тодор Нешев.

Настроението се вдигна още, когато се появи Росица Карамочева от My Place - Health And Sport и зареди всички с темперамент и усмивки. Във вихъра на зумбата се включиха баскетболисти, таекуондисти, малки, големи и още по-големи участници в спортния празник.

Финалът беше посветен на българската музика с помощта на Камерно-инструментална група „Канатица” при СУ „Вичо Грънчаров” с ръководител Стефан Печикамъков. Разбира се, имаше и много хора, на които се хванаха и малки, и големи.

Между спортните активности много радост донесоха и перманентните татуси на Камелия Венкова - художник и дългогодишен преподавател по изобразително изкуство, която членува в Сдружението.

В крайна сметка целта бе постигната – всички забравиха за телефоните и се забавляваха заедно.

Имаше много хора, които минаваха и гледаха отстрани, но не смееха да влязат на игрището. Затова в един момент извихме хорото извън баскетболното игрище и към него се присъединиха и тези, които гледаха отвън. Имаше дори хора с двигателни проблеми, за които да наблюдават това събитие беше истински празник. Изпратихме подобаващо лятото и обещаваме още по-подобаващо да го посрещнем следващата година, обобщава Марияна Дамянова от Сдружение „ЗА Горна Оряховица”.


Ключови думи
Сдружение ЗА Горна Оряховица спортен празник