Сряда, 16 Oct 2024
            
Елена Спорт

Спортен празник „Не на агресията!“ и Национална кампания „Бъди смел, бъди добър!“ се проведоха в Елена

  16.10.2024 09:45
Спортен празник „Не на агресията!“ и Национална кампания „Бъди смел, бъди добър!“ се проведоха в Елена

Малки и големи ученици от първи до седми клас от петте общински училища в Еленско се включиха в спортния празник под надслов „Не на агресията!“, организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с председател Десислава Шопова.

Тази година събитието бе съчетано с националната кампания на Държавната агенция за закрила на детето – „Бъди смел, бъди добър!“ за превенция на насилието и злоупотребата с деца.

Градският стадион „Чумерна“ се изпълни с ученици от цялата община, които имаха възможността да се включат в различни забавни и спорни игри като народна топка, футбол, волейбол, дърпане на въже, скачане с чували, бадминтон, дълъг скок, дартс на трева и други. Имаше и надпревара за добро ориентиране и бързина, наречена „Намери думите“, а за любителите на народните танци имаше хоротека.

За добрата организация на събитието помогнаха момичетата от Българския младежки червен кръст Елена, които винаги се включват в проявите на комисията, благотворителни акции, информационни кампании.

В края на спортния празник за всички имаше специални награди, любезно предоставени от Държавната агенция за закрила на детето – светлоотразителни ключодържатели, ленти и цветни пастели.

С почерпка приключи изпълненият с много положителни емоции следобед за младите хора в община Елена.

Причината празникът „Не на агресията“ да се провежда в този формат е децата да имат възможност да практикуват различни спортове извън училище и да осъзнаят, че енергията, която притежават, е полезно да бъде изразходвана в спорт на открито.


Ключови думи
спортен празник Десислава Шопова Елена