Понеделник, 30 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

В Първомайци организираха празник под мотото „Всеки, който спортува, печели“

  30.09.2024 09:42
В Първомайци организираха празник под мотото „Всеки, който спортува, печели“

Под мотото ,,Всеки, който спортува, ПЕЧЕЛИ!“ в неделя протече организираният за втора година спортен празник в с. Първомайци. На спортните игрища в центъра на селото деца, родители, жители и гости  участваха в страхотна спортна надпревара и спечелиха куп ,,жестоки“ награди.

Състезанието бе открито от кмета на селото Ясен Янков и двама мъже, всеки от които завоювал заслужено признание на много наши сънародници: треньорът по вдигане на тежести към спортен клуб “Локомотив 21“  (Горна Оряховица) Любен Перчински и главният треньор на таекуондо клуб „Инвикта“, международният инструктор по бойни изкуства Стефан Купичков. Съдия на състезанието бе Илия Пендов -треньор в детско-юношеската школа по футбол в ,,Локомотив“, Горна Оряховица.

,,Вие сте пример и вдъхновение за децата да спортуват и да растат здрави и силни! Благодаря Ви!“, обърна се към тях кметът на селото.

Спортният дух завладя състезателите още на загряването, в което треньорите показваха различни упражнения и техники, с които децата да подготвят тялото си за справяне с физическите предизвикателства.

Според регламента на празника състезанието бе организирано в няколко игри, като в тях  участваха деца в отбори по възрастови групи. За най-малките участници бяха подготвени игри за бързина с пренасяне на балони, бягане около конуси, преминаване през препятствия, дърпане на въже, скачане с чували. По-големите деца се състезаваха в игри, показващи техните умения сръчност, прецизност и точност - стрелба в кош, пренасяне на пинг понг топче в лъжица, биене на дузпи на малки врати. В игрите се включиха и смели родители, които дадоха пример на децата си и им  помогнаха в отборната победа.

„Искрено се радваме, че с това спортно събитие даваме шанс на децата да изберат да спортуват активно!“ - с тези думи кметът Янков връчи награди на всички деца, като пожела събитието да се превърне в традиция.


Ключови думи
спортен празник Първомайци