Събота, 28 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

В Първомайци канят на спортен празник за цялото семейство

  28.09.2024 07:50
В Първомайци канят на спортен празник за цялото семейство

На 29 септември за втора поредна година в село Първомайци ще се проведе спортен празник за малки и големи. Идеята и цялостната организация е на Кметство Първомайци, Сдружение „Родолюбци”, ДГ „Здравец” и ОУ „Елин Пелин”.

Целта ни е да изкараме децата, а и техните родители, от социалните мрежи и да запалим в тях искрицата, нужна им, за да включат повече движение и спорт в ежедневието си. В селото има изградени мултифункционални спортни игрища и за наша радост те се използват по предназначение. Но винаги може и още, казват организаторите.

В тазгодишното, издание освен спортно-състезателните игри, които ще са разпределени в четири възрастови групи, ще има и смесени игри за родители и деца, както и представяне и обучение в три спорта. Първият приел поканата да се включи в игрите е треньорът на децата и юношите във Футболен клуб „Локомотив”  Илия Пендов. След края на състезателните игри той ще е на разположение на всички желаещи да се запознаят с тънкости от този спорт.

Другият приел поканата е старши треньорът на Таекуондо клуб „Инвикта” Стефан Купичков, който в началото на игрите ще разгрее всички желаещи да се състезават, а след приключването им ще е на разположение да покаже техники от този, макар и боен, но красив спорт. Всеки ще може да се включи и да изпита възможностите си. Любен Перчински е третият приел поканата на организаторите. Тази година той е и гордостта на село Първомайци. За много кратко време успя да завоюва две много престижни отличия във вдигането на тежести - световна и европейска титли. В неделя всички любители на силовия спорт ще могат лично от него да се запознаят с тънкости и при желание с помощта на Перчински да проверят способностите си. Щастливи сме, че треньори като тях приеха да отделят от личното си време за нашите деца. Каним всички да се включат и да се заредим с енергия заедно на 29.09.2024 г. на изградените мултифункционални игрища в село Първомайци, канят организаторите./ сн. архив RegNews


Ключови думи
спортен празник Първомайци