Сряда, 18 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

С премахване на образувало се край болницата сметище Община Горна Оряховица даде старт на кампанията „Да изчистим България“ ден по-рано

  13.09.2024 15:44
С премахване на образувало се край болницата сметище Община Горна Оряховица даде старт на кампанията „Да изчистим България“ ден по-рано

С разчистването на 9 тона отпадъци от районна край бившата парова централа на болницата, общинската администрация в Горна Оряховица започна дейностите си по кампанията „Да изчистим България“. Инициативата на bTV е ежегодна, като през 2024 г. е насрочена за събота, 14 септември.
Горнооряховската общинска администрация отново подкрепя акцията, а тази година предвиденото почистване започна ден по-рано.
За премахването на образувалото се край болницата микросметище общинските служители разчитаха и на специализирана техника от сметосъбиращата фирма.
А в съботния ден близо 80 работещи в общинската администрация ще се включат в доброволната акция. Ще почистват на няколко места на територията на общината и всеки желаещ може да се присъедини към тях. Фокусът тази година е върху пространствата край реки, язовири и други водни басейни.
Ще се почиства дерето по ул. “Македония“ и прилежащите му части.
Другото набелязано място се намира отляво на моста над р. Янтра - в посока от Горна Оряховица към с. Първомайци.
Избран за почистване е районът от двете страни на моста, свързващ гр. Долна Оряховица с гр. Горна Оряховица.

Ще бъде почистено и около чешмата в местността Мочурлук в землището на с. Драганово.

Всички граждани могат да подкрепят кампанията на bTV с личния си доброволен труд, като за целта ще получат от Общината нужните материали. Припомняме, че чували и ръкавици могат да се вземат днес 13 септември, от общинска администрация, стая 221, във времето от 13 до 16 ч.


Ключови думи
Да изчистим България Община Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета