Събота, 12 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

Община Горна Оряховица с награда за най-оригинално представяне на събитие, по време на Международното изложение за културен туризъм

  12.10.2024 19:47
Община Горна Оряховица с награда за най-оригинално представяне на събитие, по време на Международното изложение за културен туризъм

Община Горна Оряховица бе удостоена с една от специалните награди на Международното изложение „Културен туризъм“ - Велико Търново. Отличени бяха най-атрактивните участници в тазгодишното, седемнадесето издание на изложението.
На официална церемония в обновения Интерхотел – Велико Търново, наградените получиха специално изработен плакет и грамота.
Община Горна Оряховица заслужи признанието за най-оригинално представяне на събитие в рамките на изложението. На него Общината показа два филма, създадени от Историческия музей, за да представят уникалните кулинарни празници на Горнооряховското гърне и Горнооряховския суджук и свързаните с тях традиции.
От името на администрацията приза получи Маргарита Йорданова, старши специалист по култура, реклама и туризъм в Община Горна Оряховица. Наградата връчи зам.-кметът на Велико Търново Нейко Генчев.
Сред останалите наградени са общините Варна, Плевен, Стара Загора, Разлог и Петрич, Националната художествена галерия, Националният политехнически музей и др. Връчени бяха почетни грамоти и на чуждестранни участници – градовете Ниш, Серес, черногорският Цетине, а също на посолството на Индия и на делегацията от Република Корея.
Неизменна част от изложението през последните години е "Джуниер Бенд" с ръководител Йордан Цветанов и затова ученическата духова формация получи заслужена награда.
Плакет и грамота бяха присъдени и на Бизнес център Велико Търново, където тази година се проведоха събитията от Международното туристическо изложение.

Сн: Община Велико Търново


Ключови думи
туристическо изложение община горна оряховица
Последни
Седмицата
Анкета