Петък, 20 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Светлозар Христов – Заро ще участва в „Пирин фолк” с песен за родния край, гласуването на публиката вече започна

  23.08.2024 09:25
Светлозар Христов – Заро ще участва в „Пирин фолк” с песен за родния край, гласуването на публиката вече започна

Светлозар Христов - Заро ще вземе участие в XXXII издание на фестивала за авторска македонска песен на фолклорна основа „Пирин фолк – Сандански”. Младият изпълнител от Горна Оряховица, за когото това е второ участие в престижния конкурс, ще бъде единственият представител на Великотърновска област.

След предварителния кастинг, при оспорвана и силна конкуренция, Светлозар Христов - Заро е допуснат до участие в фестивала, който ще се проведе на 1 септември (неделя ) от 20:30 ч. в Летен театър Сандански. Освен за наградите на журито, той ще се бори и за вота на зрителите. Гласуването на публиката вече започна и всеки може да даде гласа си чрез SMS на номер 191957 с текст PIRIN7.

В момента зрителите могат да чуят част от песента в YouTube канала на медията организатор – „Фен фолк тв”, както и в нейния ефир, а цялата песен ще бъде изпълнена на живо по време на фестивала.

Конкурсната вечер ще бъде излъчвана на живо в ефира на БНТ 1, БНТ4 и ФЕН ФОЛК ТВ, както и в YouTube канала на телевизията.

Заро ще се представи с песента „Роден край” по музика на Александър Иванов, аранжимент на Иван Йосифов и текст на Хриси Димова.

„Песента е посветена на родния край - едно божествено и съкровено нещо, което всеки от нас носи в сърцето и душата си. Нека всички да затворим очи и да се върнем там, където сме били най-щастливи. Всеки от нас има по едно такова място, което точно в този момент си спомня и му липсва. Помним и ни липсват онези летни дни, прекарани под яркото слънце и невероятните нощи под голямото небе. Старите музикални касетки и плочи. Моментите, в които нашите баби и дядовци са ни чакали, за да ни прегърнат и посрещнат. Това е мястото, където ще се завръщаме винаги, дори точно в този момент, в който спомените се връщат сега. Вълнението ми за участието в фестивала е голямо и ще бъда щастлив, ако хората харесат нашата песен и ни подкрепят”, споделя Заро.


Ключови думи
Светлозар Христов - Заро Пирин фолк Горна Оряховица