Вторник, 30 Апр 2024
            
Горна Оряховица Общество

Лекоатлетическа щафета обиколи със стиховете на патрона ОУ „Иван Вазов” в Горна Оряховица

  12.04.2024 11:21
Лекоатлетическа щафета обиколи със стиховете на патрона ОУ „Иван Вазов” в Горна Оряховица

В навечерието на патронния си празник в ОУ „Иван Вазов” сложиха началото на нова традиция. За първи път бе организирана щафетна обиколка на училището, в която се включиха децата от I до IV клас. По улиците наоколо бяха разположени 10 поста и всеки клас излъчи по десет лекоатлети. Щафетните палки бяха увити със стихове на Вазов. Като накрая победителите за всеки випуск прочетоха стихотворението, което им се падна. За финал, четвъртокласниците трябваше да четат „И моите песни все ще се четат” и така отдадоха почит на вечността на Вазовата поезия.

Спортният празник започна с приветствие от двете групи на мажоретен състав „Българче”, които имаха възможност да демонстрират и новите си екипи. Директорът Иван Момъков даде начало на състезателната част, пожелавайки най-добрите да победят, но най-важното да няма инциденти.

Стартираха първокласниците и първи пресече финала отборът на 1 „б” клас. Втори са „в” клас, а трети останаха „а” клас. При всички останали стана така, че първи финишираха „в” класовете, „а” са втори, а трети са „б” класовете от трите випуска от втори до четвърти клас.

За всички имаше купи и страшно много емоции. Специални благодарности и бурни аплодисменти имаше за екипа на Районното управление на полицията, който организира движението по околните улици, а 12 полицаи охраняваха спокойствието на децата по време на щафетата.

Празничните събития в ОУ „Иван Вазов” продължават, като кулминацията ще е на 19 април.


Ключови думи
щафета ОУ "Иван Вазов" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета