Петък, 20 Сеп 2024
            
Елена Култура

Приключи второто издание на фестивала „7 дни, 7 изкуства“ в град Елена

  20.09.2024 16:05
Приключи второто издание на фестивала „7 дни, 7 изкуства“ в град Елена

За втора поредна година Община Елена съвместно с Музея на Възраждането, НЧ „Напредък – Елена – 1863“ и Градската библиотека организираха фестивала „7 дни, 7 изкуства“.

В дните от 13 до 19 септември еленчани и гости на града имаха възможността да се насладят на концерт спектакъл, изложби, църковни песнопения, литературна вечер, цирково изкуство, театрална постановка…

Началото бе дадено с впечатляващия концерт спектакъл „Да послушаме кино“ с участието на Хилда Казасян, Теодосий Спасов, Васил Петров и Плевенската филхармония, в обновеното по проект лятно кино в града.

В деня на големия християнски празник Кръстовден в приземието на „Даскалоливницата“ бяха показани ценни експонати от църквата „Св. Архангел Михаил“ в с. Шилковци, след което последва концерт oт църковни песнопения в изпълнение на хор „Славянско единство“ от гр. Горна Оряховица.

Третият ден бе посветен на забавления за децата. В Синдикалния дом в Елена малчуганите се веселиха, научвайки първите стъпки в цирковото изкуство, заедно с театър „Скрин“.

Гост на фестивала в понеделник вечер бе една от популярните български писателки – Людмила Филипова, автор на бестселърите „Анатомия на илюзиите”, „Червено злато”, „Стъклени съдби”, „Пътуване до Края на света”, „Смисълът“, „Контактът“ и др.

На 17 септември изпълнителите Дивна, Монти, Мойсей и Играта вдигнаха настроението на публиката с много танци и забавни моменти в лятното кино.

Следващият ден на изкуствата в Елена бе посветен на музика и изобразително изкуство. В пространството пред Художествената галерия бе подредена изложба с картини от всички пленери, проведени по проект „Култура във вечността“, а вълнуващо допълнение към вечерта бе прекрасният концерт на дамите от трио „Арт“, гр. Велико Търново.

Дните на изкуствата в Елена завършиха с романтичната комедия „Изненадааа“, която благодарение на отличната актьорска игра на Мария Сапунджиева, Филип Аврамов, Татяна Цветкова и Миглена Стоева развълнува публиката в залата на читалището.

Второто издание на фестивала „7 дни, 7 изкуства“ добива все по-голяма популярност сред жителите и гостите на възрожденска Елена и допринася за обогатяването на културния живот в общината./ сн. Община Елена


Ключови думи
7 дни 7 изкуства фестивал Елена
Последни
Седмицата
Анкета