Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Два златни, два сребърни и два бронзови медала спечелиха борците на „Локомотив“ в първия турнир за сезона

  21.08.2024 07:50
Два златни, два сребърни и два бронзови медала спечелиха борците на „Локомотив“ в първия турнир за сезона

Само три дни след подновяване на подготовката за новия спортно-състезателен сезон, борците на „Локомотив“ участваха в първото си голямо състезание. Село Острово, община Завет, беше домакин на турнир по свободна борба „Айдън Велиев“. Още в първото издание на турнира се включиха над 150 състезатели от 20 клуба в страната, сред които и седем представители на горнооряховския „Локомотив“. От тях шестима спечелиха медали.

При децата във възраст „Подготвителна група“, кат. до 30 кг, злато спечели Йордан Миланов. Той надви за начало Теодор Тодоров от Партизани, след това се наложи над Илко Великов от Варна, а на финала срази и Яман Ялчинов от Сливо поле. И трите си победи Йордан извоюва повече от убедително с туш.

Второто злато за „Локо“ донесе Илиян Ангелов в кат. 57 кг във възраст „Момчета“. Илиян победи в първия кръг Аркен Белгин от Кубрат, а във втория се наложи над Емир Мустафа от Исперих. Финалът в категорията се оказа една от най-добрите и оспорвани срещи на турнира. Съперник на Илиян беше медалистът от държавни първенства Георги Иванов от Бургас. В крайна сметка победата бе за „локомотивеца“.

Сребърни медали завоюваха Митко Минов във възраст „Подготвителни групи“ и Кристиян Йорданов при кадетите.

Митко Минов започна с победа над Доуш Сунаев от Глоджево в кат. 28 кг. След това той победи и двама борци от Русе – Борис Нестеров и Георги Йорданов. На финала обаче Митко загуби от Румен Благовестов от Сливо поле и се задоволи със сребърния медал.

В кат. 71 кг при кадетите Кристиян Йорданов спечели срещу Мертол Адем от Айтос и Владислав Сеизов от Велико Търново, но на финала отстъпи на Сейко Калинов от Търговище.

Бронзовите медали за „Локо“ спечелиха Дениз Ахмедов и Александър Росенов.

Извън медалите остана само „класика“ в отбора на „Локомотив“ Георгий Серго.

Получи се много силно състезание и въпреки ранния етап на подготовката се оказа добър барометър за възможностите и пътя, по който трябва да вървим. Доволни сме от хъса и желанието за борба на нашите състезатели. Вярваме, че те, заедно с добрата подготовка в тренировъчната зала, ще донесат още повече победи за нашия отбор, коментираха треньорите на „Локомотив“ Николай Ганев и Цветослав Кирилов.


Ключови думи
борба Локомотив Горна Оряховица