Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Крими

Екшън с гонещи се коли и бой с бухалки разследват в Горна Оряховица

  14.08.2024 10:28
Екшън с гонещи се коли и бой с бухалки разследват в Горна Оряховица

Досъдебно производство за хулиганство е образувано в РУ Горна Оряховица.
На 13.08.2024г. в 22:38ч. е получено съобщение, че в гр. Горна Оряховица от гаров площад в посока към центъра на града, се преследват два автомобила. По първоначална информация едното превозно средство застига и блъска другото, с което се реализира пътнотранспортно произшествие. По данни от сигнала от единия автомобил са слезли двама мъже с бухалки и нанесли множество удари по тялото на водача на втория автомобил.
Пристигналите на място полицейски служители установяват, че на местопроизшествието бързо се струпват граждани и назрява напрежение. Извършителите не са там. Със съдействие на служители от жандармерията и служители от сектор КП при РУ Горна Оряховица назряващият конфликт  е потушен.
Установени са двете превозни средства, собствениците им и водачите. Причината за възникналата ситуация е стара вражда между пътниците в двата автомобила. Водачът, причинил пътнотранспортното произшествие, е задържан за срок до 24 часа. 22-годишният мъж отрича да е имал бухалка, и твърди, че потърпевшият имал нож. Също отрича да е управлявал той превозното средство причинило инцидента, и посочва брат си, който до момента не е установен.
Пробите с техническо средство за алкохол или наркотични вещества на водачите са отрицателни.
В РУ Горна Оряховица е образувано ДП за извършено престъпление по чл.325, ал.3 от НК. Продължава провеждането на оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия  по изясняване на фактическата обстановка.


Ключови думи
бой с бухалки преследване с коли Горна Оряховица