Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

Средновековни игри и въоръжение на 3 август в Етнографския музей в Долна Оряховица

  31.07.2024 11:15
Средновековни игри и въоръжение на 3 август в Етнографския музей в Долна Оряховица

На 3 август Семейните съботи отново започват с атрактивната тема за Средновековието и любопитни занимания от тази епоха. В двора на Етнографския музей в Долна Оряховица ще бъде разположена експозиция на открито, представяща леко и тежко въоръжение на български войници от периода на Второто българско царство.

В работното ателие ще бъдат представени техники за направа на въже. Всеки посетител ще може да се запознае с материалите и инструментите за обработка на влакнодайните растения, с начините за пресукване и плетене на въже и да опита сам да изработи въженце по автентичен начин.

За любителите на игрите ще има кът със забавни средновековни игри, трениращи внимание и концентрация, а като допълнителна атракция – стрелба с лък по мишена.

Ръководители и обучаващи в работните ателиета и игрите ще бъдат Стефан Стефанов, Симеон Цветков, Ивайло Антонов и Петър Стефанов от Национално дружество „Традиция“ регионален клон Велико Търново.

Началото на „Семейната събота“ е в 10.00 часа, когато ще бъде представена и новата образователна игра „Музейна главоблъсканица“. В нея ще могат да се включат всички деца и да се състезават за музейните награди.  

Билетът за едно семейство остава непроменен 4 лева, независимо от броя на членовете и тяхната възраст. Входната такса ще дава възможност на посетителите да участват в работните ателиета и игрите, да разгледат постоянната експозиция на музея и да се запознаят с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.


Ключови думи
Семейни съботи в музея Етнографски музей - Долна Оряховица