Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

От 3 август „Семейните съботи“ продължават в Етнографския музей в Долна Оряховица

  29.07.2024 12:26
От 3 август „Семейните съботи“ продължават в Етнографския музей в Долна Оряховица

Огромният интерес и приятните емоции, които предизвикаха през последните лета семейните занимания в Долна Оряховица, провокира музейните специалисти да организират пето издание на „Семейни съботи“ в Етнографския музей. Кметство Долна Оряховица отново ще бъде партньор на музея в реализирането на инициативите. Фамилните занимания ще се проведат от 3 до 24 август – всяка събота от 10.00 часа.

И през тази година организаторите са подготвили разнообразни творчески ателиета, интересни игри и занимания, свързани с историята, старите занаяти, обичаи и вярвания. Посетителите отново ще имат възможност да се докоснат до древни човешки знания и умения, да се запознаят отблизо с тънкостите на забравени и редки занаяти и да си тръгнат с оригинални сувенири, изработени от собствените им ръце.

Входната такса остава непроменена – 4 лева за семейство, и ще даде на всеки възможност да участва в работните ателиета и игрите, да разгледа постоянната експозиция на музея и да се запознае с историята на град Долна Оряховица и етнографското богатство на региона.


Ключови думи
Семейни съботи в музея Етнографски музей - Долна Оряховица