Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Други

18 лауреатски титли и две специални награди спечели балет „Грация” от Международен конкурс в Обзор

  24.07.2024 14:41
18 лауреатски титли и две специални награди спечели балет „Грация” от Международен конкурс в Обзор

18 лауреатски титли – I, II и III степен, специална награда за ръководителя Соня Георгиева за най-добър танцов дизайн и парична премия от 500 лева за школата от Фондация „Маргаритка” – това е равносметката на балет „Грация” от участието в Международен конкурс за хореографско изкуство „Брегът на танца” в Обзор.

Тази година в конкурса участваха над 300 изпълнители от България, Русия, Узбекистан и Казахстан. Оценяваше 6-членно международно жури с представители от всички страни-участнички и с председател проф. Хикмет Мехмедов.

Горнооряховската балетна школа „Грация” се представи с 18 хореографии във всички възрастови групи. Многобройните отличия в различни танцови стилове ни радват, но сме още по-удовлетворени, че те са постигнати в невероятно силна конкуренция. Състезавахме се заедно с възпитаници на балетни училища. Спечелихме първо място в характерни танци с руски танц в конкуренция на руски изпълнители и оценявани от руснаци в журито. Това няма как да не ни изпълва със задоволство, коментира балетният педагог Соня Георгиева.

Много ценно за нас беше, че журито направи анализ на всички представяния и посочи пропуските и грешките. Това помага за израстването както на нас като ръководители, така и на децата, допълват Соня Георгиева и спортният треньор на балета Анита Михайлова.

Освен работа, трите дни на Обзор бяха и приключение за децата. Благодарим на родителите, че са винаги с нас и създадохме такъв страхотен екип, завършват ръководителите на балета.

С това последно участие приключва сезонът за балет „Грация”. По традиция за финал има парти, шеговито наречено „Националният празник на г-жа Георгиева”, тъй като обичайно се случва около рождения ден на балетния педагог. И тази година празненствата продължават три дни с много сладки лакомства, избягвани през сезона.


Ключови думи
балет Грация Горна Оряховица