Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Доброволци и кметът на Горна Оряховица спасиха куче, паднало в шахта

  22.07.2024 10:09
Доброволци и кметът на Горна Оряховица спасиха куче, паднало в шахта

Спасителна акция трябваше да организира на Илинден кметът на Горна Оряховица Николай Рашков.

Бездомно куче пропадна в шахта на ул. „Янко Боянов” и няколко часа хората, работещи наоколо търсеха начин да го спасят. Шахтата е към резервоар, който в миналото се е ползвал за съхраняване на гориво за отопление на Банята, но отдавна е изоставен.

Животното пропаднало в нея и започва да вие за помощ. Първи го чуват персоналът и управителят на заведението за бързо хранене в непосредствена близост до мястото на инцидента около 10 часа сутринта.

Те звънят на 112, но им обясняват, че пожарна няма как да дойде, тъй като рискът от пожари в този ден е много висок и те са с приоритет.

Междувременно хората търсят помощ, пускайки информация за инцидента във Фейсбук. Така научава кметът, който организира няколко души от общинското предприятие. Идват и доброволци, както и представители на Ветеринарна клиника „Артемида”. Едно момче се спуска в шахтата и успява да извади кучето, което е отведено в клиниката.

Тази история е пример за човечността и солидарността на нашата общност. Вярвам, че отразяването й ще вдъхнови и мотивира още повече хора да бъдат внимателни и състрадателни към животните в беда, коментира Цветан Буруджиев, който ни предостави снимките от мястото на инцидента.


Ключови думи
куче в шахта Горна Оряховица