Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

С новосъздаден фонд Община Горна Оряховица ще финансира инициативи на гражданите

  17.07.2024 10:45
С новосъздаден фонд Община Горна Оряховица ще финансира инициативи на гражданите

Община Горна Оряховица започва набирането на проектни предложения за финансиране по новосъздадения фонд „За нови местни инициативи“. Фондът е за начинания на граждани и местни общности, които могат да получат подкрепа в размер на до 1000 лв.
Под надслов „Бъди активен“ от общинската администрация приканват хората да кандидатстват със свои идеи за инициативи и събития.
Проектите може да предвиждат облагородяване на пространства, организиране на културни, спортни или младежки мероприятия, провеждане на срещи, които предоставят нови знания в различни сфери и т.н.
Целта е с множество малки стъпки, в дългосрочен план да се постига все по-трайно подобрение в социалните отношения и живот.
От Общината апелират гражданите да бъдат активни и креативни.
Крайният срок за кандидатстване с проекти до 1000 лв. е до края на настоящата календарна година. Кандидатите могат да искат разяснения до 10 дена преди изтичане на срока, като изпращат въпроси на следния e-mail: [email protected].
Всички отговори на подадените писмено въпроси ще се публикуват в интернет страницата на Общината.
Към момента фондът е обезпечен с 30 000 лева, предвидени в тазгодишния бюджет.

Подробно представяне на програмата ще се проведе на 24.07.24 (сряда), от 18:00 ч. в голямата зала на Община Горна Оряховица.


Ключови думи
фонд „За нови местни инициативи“ Горна Оряховица