Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Култура

Четири награди спечелиха артистите на МТ „Алтернатива” от „Музите 2024”

  16.07.2024 08:41
Четири награди спечелиха артистите на МТ „Алтернатива” от „Музите 2024”

Четири награди донесе участието на Младежки театър „Алтернатива” в „Музите 2024”.

XVIII издание на Международния конкурс-фестивал на изкуствата „Музите” в Созопол се проведе в две сесии от 5 до 15 юли, радвайки се на голям интерес от участници и публика.

Призови места завоюва МТ „Алтернатива“ – Горна Оряховица. Младите актьори бяха отличени с  четири награди - две за целия състав и две индивидуални.

За постановката си „Вестникар ли” по Иван Вазов те получиха Специална награда на журито; III място за спектакъл, III място за мъжка роля за Ивайло Колев и Николай Иванов.

След скорошната загуба на ръководителя си Симеон Христов, младите театрали бяха водени от Анатолий Колев. Артистите сами заплатиха необходимите такси и успяха да се сплотят и организират, показвайки най-доброто, научено от своя покоен ръководител.

Това е второ явяване на този фестивал, като при първото си представяне също завоюваха отличия. Журито в раздел „Театър” -  Малинка Ганчева и Ирен Кривошиева оцениха подобаващо интерпретацията на класическата Вазова пиеса и присъдиха както индивидуални, така и общи награди.

„Благодарим ви деца за красотата и настроението, с което заредихте публиката! Благодарим ви, че сте достойни последователи на идеята на вашия ръководител”, споделиха приятели на театъра в Горна Оряховица.

XVIII Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“се провежда под патронажа на г-жа Илияна Йотова – вицепрезидент на Република България, с подкрепата на Община Созопол, Изпълнителна агенция на българите в чужбина, Европейската асоциация на фолклорните фестивали, Народното читалище „Отец Паисий”, Етнографския музей, Художествената галерия и Археологическия музей в град Созопол.


Ключови думи
МТ "Алтернатива" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета