Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Официална церемония даде началото на ремонта в общежитието на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”

  15.07.2024 11:51
Официална церемония даде началото на ремонта в общежитието на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров”

Ритуал за откриване на строително-ремонтните дейности в общежитието на ПГХТ „Проф. д-р Асен Златаров” събра на строителната площадка представители на Общината, училището, фирмата-изпълнител и екипа, който ще ръководи проекта.

С разбиване на бутилка шампанско и изливане на менче с вода започна и официално изпълнението на един от първите проекти на Община Горна Оряховица, финансиран от Плана за възстановяване и устойчивост. Инвестицията е на стойност 5 259 461 лева и включва строително-ремонтни дейности, строителен надзор, доставка на оборудване и обзавеждане. Договорът е сключен през декември 2023 г., а срокът за изпълнение е до 31 май 2-26 г. След края му сградата от енергиен клас „Е” трябва да премине в клас „А”.

В церемонията се включиха зам. кметовете инж. Анелия Христова и Петя Иванова, временно изпълняващият длъжността директор на ПГХТ Иван Топузанов, управителят на строителната фирма „Джамбо 33” Тодор Джамбазов и др.

От името на учители и ученици Иван Топузанов благодари за възможността младите хора да получат по-добри условия за живот, а съответно и за учене. Колегите му пък за пореден път демонстрираха, че ПГХТ прави най-добрия кетъринг.

В Общежитието не е имало основна реконструкция от построяването му преди повече от 40 години. Били са ремонтирани първите два етажа, но другите три са в окаяно състояние и доскоро са били обитавани от самонастанили се хора.

Предстоящата реконструкция предвижда мерки за енергийна ефективност, ремонт и модернизация на всички стаи и помещения, хидроизолация на покрива, петкамерна дограма, външен асансьор. Заложени са и дейности като нова пожаро-известителна инсталация, нова ел. и ВиК инсталация, отоплителна система с котел на пелети, оборудване на кухня и т.н.

Ръководител на екипа, който ще управлява проекта, е зам. кметът Анелия Христова. Обществената поръчка за възлагане на строителството бе спечела от „Джамбо 33” ООД, а тази за надзора от „Термоконтрол Сървиз” ЕООД. „Сефо Дизайн” ЕООД ще осъществява дейностите за информация и публичност.


Ключови думи
ремонт общежитие ПГХТ Горна Оряховица