Петък, 18 Oct 2024
            
Горна Оряховица Спорт

„Буфосинхронисти“ отнесоха голямата премия от GO BESS CUP 3х3 в София, 31 отбора на момчета и момичета продължават битките под кошовете на площад „Георги Измирлиев“

  14.07.2024 12:13
„Буфосинхронисти“ отнесоха голямата премия от GO BESS CUP 3х3 в София, 31 отбора на момчета и момичета продължават битките под кошовете на площад „Георги Измирлиев“

„Буфосинхронисти“ от София спечелиха първото място в мъжкия турнир от предизвикателството GO BESS CUP 3х3. Победителите отнесоха рекордната премия от 2252 лева. Чекът им връчи президентът на БК „Локомотив“ и един от собствениците на групата „Соларен дом“ Димитър Петков.

Малко преди това стана ясно защо наградният фонд тази година е не кръгло число, а 3852 лева. Точно толкова е годишната субсидия, която Баскетболният клуб получава от Общината. Не може да се развива клуб с тези пари, но стигат за един приличен награден фонд, който да събере най-добрите отбори на 3х3, коментира Петков.

16 отбора от България, Румъния и Македония се записаха за мъжкия турнир. В началната фаза бяха разделени в 4 групи, където се играеше всеки срещу всеки. Осемте отбора, достигнали до елиминационната фаза, получиха специални екипи с логото на турнира и спонсора BESS – една от фирмите на „Соларен дом“, която развива системи за съхранение на енергия.

Четвъртфиналите предложиха драматични сблъсъци с малки разлики, а четирите най-добри отбора продължиха напред и сред тях имаше и тим на домакините -  „BESSнайните“, който отстрани добре познатата „Perestroika“, водена от Черната мамба Иван Николаев, родом от Горна Оряховица.

В първия полуфинал софиянци от NoName отстраниха младия отбор на „Чавдар“ от Троян. В другия мач „BESSнайните“ загубиха от „Буфосинхронисти“.

В малкия финал горнооряховчани се наложиха над „Чавдар“ с драматичното 21:20 и получиха премия от 600 лева. За троянци остана утешителната награда от 200 лева за четвърто място.

Големият финал и премията от 2252 лв. бе спечелен от „Буфосинхронисти“. За NoName наградата е 800 лв.

Атрактивни турнири от тройката и за забивки забавляваха зрителите в паузите между отделните фази на състезанието. Най-добър от зоната на тройката беше Иван Господинов. Турнирът за забивки спечели Милен Чолаков.

Днес на площад „Георги Измирлиев“ е още по-оживено. 31 отбора започнаха в турнира за юноши и девойки до 14, 16 и 18 години. Финалите вероятно ще се около 16-17 часа.

Сн. Явор Калоянов

3x3thekings


Ключови думи
3х3 Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета