Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

На три терена на площад „Георги Измирлиев” започнаха битките от петия турнир GO BESS Cup 3x3

  13.07.2024 11:22
На три терена на площад „Георги Измирлиев” започнаха битките от петия турнир GO BESS Cup 3x3

На три терена започнаха схватките от петия турнир по стрийтбол на площад „Георги Измирлиев”. Началото слагат най-малките – момчета и момичета до 12 години. Един срещу друг застават прохождащи баскетболисти от Русе, Силистра, Бургас, Плевен, Горна Оряховица. Състезанието бе открито от зам. кмета Петя Иванова.

При малките целта е не толкова победата, колкото радостта от играта. За всички има тениски и медали. Искаме да запалим децата, те да направят първите си стъпки в състезателна атмосфера и да усетят магията на баскетбола, обясняват организаторите.

В 17 часа ще бъде дадено началото на големия турнир при мъжете. Записали са се 16 отбора, сред които и миналогодишните шампиони, както и тимове от Македония и Румъния. Всичките са от най-висока класа, ще видим бивши и настоящи национални състезатели и въобще най-доброто в България на 3х3.

Срещите ще продължат на осветление до излъчване на победителя, който ще отнесе рекордната премия от 2252 лева. За втория наградата е 800 лева. За участниците в малкия финал ще има съответно 600 лева за класиралите се на трето място и 200 лева за четвъртите.

Утре на под кошовете излизат юношите до 14, 16 и 18 години.

И в двата дни ще има турнири за стрелба от тройката и забивки, както и много атракции за публиката.

Петият турнир се спонсорира от новата компания в групата „Соларен дом” – BESS и носи нейното име.


Ключови думи
турнир 3х3 Горна Оряховица