Събота, 05 Oct 2024
            
Горна Оряховица Общество

64 седмокласници на ОУ „Иван Вазов” пуснаха в небето балони с желания в своя последен ден в училище

  05.07.2024 12:45
64 седмокласници на ОУ „Иван Вазов” пуснаха в небето балони с желания в своя последен ден в училище

64 седмокласници се сбогуваха с първото си училище, получавайки свидетелство за завършен 7 клас в ОУ „Иван Вазов”. Церемонията беше в двора на училището, като специален поздрав поднесоха децата от Вокална група „Звънчета” с ръководител Стела Акиванова. Поздрав и бурно насърчение седмокласниците получиха и от по-малките ученици, които посещават Лятната академия на ОУ „Иван Вазов”.

Първо директорът Иван Момъков награди пълните отличници на випуска. Девет момичета завършват с Отличен 6,00. Това са Лора Павлова, Цвета Иванова, Мартина Берекетова, Мирела Хаджидосева от 7 „а”; Елена Георгиева и Пресиана Петрова от 7 „б”; Михаела Милушева, Рая Йорданова и Радостина Икономова от 7 „в”.

Отличният им успех се потвърждава и от резултатите на Националното външно оценяване. Повечето от тези момичета имат отлични резултати по БЕЛ и Математика на НВО. Средният резултат на ОУ „Иван Вазов” от НВО по български език и литература е 61,96, а по математика е 42,55.

Церемонията продължи с връчването на свидетелствата за всички останали ученици от трите паралелки на училището. С „На добър час” изпратиха своите ученици класните ръководители Юлиан Ангелов, Светлана Ненова и Нина Величкова.

За финал седмокласниците, за които това е последен ден в първото им училище, на фона на „Един неразделен клас” пуснаха в небето балони с хелий, придружавайки ги с мечти и пожелания.


Ключови думи
ОУ "Иван Вазов" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета