Събота, 05 Oct 2024
            
Горна Оряховица Други

Одобрен е проектът на Община Горна Оряховица за подмяна на уличното осветление на Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище

  05.07.2024 10:09
Одобрен е проектът на Община Горна Оряховица за подмяна на уличното осветление на Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище

Одобрен е проектът на Община Горна Оряховица за подмяна на уличното осветление на четирите големи кметства. Това са Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище. Проектът е на обща стойност 1 726 248 лв. и ще се финансира по Националния план за възстановяване и устойчивост.
Уличното осветление е важна част от нашия съвременен живот. Чрез него се подобрява видимостта на пътя, увеличава се безопасността на движението през нощта. Надяваме се това да доведе и до намаляване на пътните произшествия. Повишава се сигурността на жителите и води до намаляване на криминалните прояви в населените места, коментира заместник-кметът на Общината инж. Анелия Христова.
В разработката сме предвидили демонтаж на всички стари осветители и монтаж на нови енергоефективни светодиодни осветителни тела. Като цяло стълбовете няма да се подменят, а ще се направи експертиза на съществуващите и ще се подменят само тези, които са увредени. Кабелните трасета са под земята. Предвижда се частичен ремонт там, където са най-честите аварии, уточни още инж. Анелия Христова.
Предстои подписване на споразумение, сформиране на екип за управление на проекта и стартиране на ремонтните дейности в рамките на този сезон. Срокът за изпълнение на проекта заедно с тръжните процедури е 15 месеца.


Ключови думи
подмяна улично осветление Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета