Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Най-добрите китаристи от школата на НЧ „Напредък 1869” излязоха във ваканция с медали

  04.07.2024 15:44
Най-добрите китаристи от школата на НЧ „Напредък 1869” излязоха във ваканция с медали

Най-добрите възпитаници на Милко Тодоров от Школата по класическа китара на НЧ „Напредък 1869” получиха преди ваканцията своите награди от последните конкурси, в които са участвали.

Горан Кушев, Марио Петков, Денислав Стефанов и Константина Костадинова са медалисти от Международния конкурс за млади изпълнители в Перник и от „Звукът на времето” във Велико Търново.

Дипломите и медалите бяха връчени от ръководителя им Милко Тодоров в присъствието на родители и екипа на Читалището.

Последните участия на младите таланти са в XVIII Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти в Перник и Международния конкурс „Звукът на времето във Велико Търново”.

Медалистите на горнооряховската школа от Перник са Марио Петков, спечелил сребърно отличие в III възрастова група и Горан Кушев – също със сребро, но във I възрастова група. Едва на 6 години Денислав Стефанов вече е носител на сребърен медал от „Звукът на времето” във Велико Търново. Единствената дама в групата Константина Костадинова има медали и от двата конкурса. Тя е с бронз от Перник в III възрастова група и със сребро от Велико Търново.

Техният преподавател Милко Тодоров получава специална грамота за принос към откриването и развиването на млади таланти. Той работи с 28 младежи в Школата по класическа китара.


Ключови думи
Школа класическа китара Горна Оряховица