Неделя, 08 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Петокласници от ОУ „Иван Вазов” и СУ „Георги Измирлиев” с медали от Първи ученически турнир по борба

  25.06.2024 17:00
Петокласници от ОУ „Иван Вазов” и СУ „Георги Измирлиев” с медали от Първи ученически турнир по борба

Първи ученически турнир по свободна борба се проведе в Стара Загора на 21 и 22 юни. Участваха над 70 млади борци, ученици в 5 и 6 клас на 45 училища от цялата страна.

Горна Оряховица беше представена от три момчета, водени от треньора на СКБ „Локомотив” Николай Ганев.

В кат. до 30 кг сребърен медал спечели Мартин Попов от 5 „в” клас на ОУ „Иван Вазов”. Третото място в същата категория е за Ивелин Костадинов от 5 „в” клас на СУ „Георги Измирлиев”. Шампион в категорията стана медалистът от държавни първенства Исак Антонов от ОУ „Христо Ботев” (Айтос).

Бронзов медал в кат. 59 кг извоюва Пламен Пламенов от 5 „в” клас на СУ „Георги Измирлиев”. Той загуби на старта от републиканския шампион Ангел Стефанов от Търговище. Ангел стана шампион на турнира и изтегли Пламен до схватката за 3-5 място, където ученикът на Горнооряховската гимназия тушира Хасан Исюф от СУ „Н. Вапцаров” (Айтос).

Много интересен турнир се получи. Макар и без участието на спортните училища имаше голяма конкуренция. Нашите момчета се справиха сравнително добре. Има какво да се работи с тях, но съм доволен от представянето им. Истински се надявам турнирът да стане традиционен и да помогне да върнем борбата като предпочитан спорт в училищата, коментира Николай Ганев.


Ключови думи
борба Горна Оряховица