Вторник, 02 Юли 2024
            
Култура Лясковец

В Лясковец канят на кино под звездите

  19.06.2024 09:23
В Лясковец канят на кино под звездите

Кино под звездите предлага на жителите и гостите на града Община Лясковец. Лятното кино е част от програмата, подготвена за предстоящия на 29 юни Празник на града.

Прожекциите ще се проведат днес и утре, 19 и 20 юни.

В първата кино вечер ще можете да гледате филма „В сърцето на машината“ на режисьора Мартин Макариев. В него участват известните актьори Александър Сано, Юлиан Вергов, Игор Ангелов, Владимир Зомбори, Ивайло Христов, Христо Петков, Стоян Дойчев. „В сърцето на машината“ е български игрален драматичен трилър от 2022 година. Награден със „Златна роза“ на едноименния фестивал във Варна през 2021 г. и носител на наградата за най-добър филм на София Филм Фест през 2022 година.

Филмът „В сърцето на машината“, освен с впечатляващ актьорски състав, приковава вниманието със сюжет, вдъхновен от истински събития, случили се в България в края на 70-те. Група затворници, работещи на облекчен режим, започват обичайно деня си в един от цеховете на завод „Кремиковци“. Лентата представя сложността на човешката природа, вечно блуждаеща между ужасяващото и прекрасното - историята за звяра, превърнал се в човек, и човечността, която може да се роди на най-неподозираното място.

На 20 юни Кино под звездите ще представи комедията за бандити „Опасни шматки“. Героите живеят в Люлин и от малки си мечтаят да са гангстери, но освен, че изглеждат нелепо, никога не са открадвали и дъвка от магазина.

Започват подготовка за големия удар. Решават, че ще постигнат всичко с измама, театър и фалшиви самоличности. Решават предварително да се внедрят във всеки обект в мола с цел да се доберат до процеса по съхраняване на оборота, ключове за касите, пароли за компютри, кодове за сейфове и други фирмени тайни.

Прожекциите ще бъдат на открита сцена на пл. „Възраждане“, започват в 21:15 ч.


Ключови думи
кино под звездите В сърцето на машината Опасни шматки Лясковец