Сряда, 03 Юли 2024
            
Велико Търново Общество

Жълта роза и благодарствено писмо получи Красимир Балъков от „Зонта клуб Велико Търново“

  01.07.2024 21:35
Жълта роза и благодарствено писмо получи Красимир Балъков от „Зонта клуб Велико Търново“

Жълта роза и благодарствено писмо получи Красимир Балъков от „Зонта клуб Велико Търново“ като признание за подкрепата за благотворителната мисия на клуба. Футболната легенда, който и преди е помагал за мисии на "Зонта", предостави за благотворителен търг своя фланелка с №10 от времето, когато стана шампион на Германия с „Щутгарт“. Наддаването за трофея стигна до 1500 лева и беше важна част от успеха на „Жълто лято 2024“, когато бяха събрани 31 000 лева за закупуване на техника за лапароскопски операции на миома в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Две седмици по-късно Балъков си е във Велико Търново и заедно с Христо Стоичков ще участват в благотворителна кампания за набиране на средства за паметник на Трифон Иванов.

Завръщането му в родния край бе използвано от дамите от „Зонта клуб“ лично да изразят своята благодарност. Не става дума само за парите, които са спечелени от наддаването. По-важен е жестът, готовността да се подкрепят добри каузи, примерът, който се дава на всички останали, споделиха дамите от „Зонта“.

Винаги съм готов да подкрепям такива дела. В случая беше кауза за здраве, сега искаме да помогнем за паметник на Трифон. По света отдавна са разбрали, че само заедно могат да постигнат нещо важно за всички. Радвам се, че и в България започваме да се обединяваме около добри идеи. Винаги ще помагам за такива неща, увери Балъков.

Дамите не пропуснаха да го разпитат и за прогнози и очаквания покрай Европейското първенство. Аз стискам палци за Германия и Португалия, защото в тези страни са минали най-добрите ми години на футболист. Но на това първенство ме впечатлява Испания. Ако няма изненади, Испания и Германия най-много заслужават трофея, според показаното до тук. А изненади могат да поднесат Швейцария и Австрия, коментира Балъков.


Ключови думи
Красимир Балъков Зонта клуб Велико Търново