Събота, 28 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Спорт

Треньорът на горнооряховския клуб по щанги Любен Перчински стана европейски шампион за ветерани

  18.06.2024 20:53
Треньорът на горнооряховския клуб по щанги Любен Перчински стана европейски шампион за ветерани

Още преди да получи пълен лиценз най-новият горнооряховски спортен клуб – този по вдигане на тежести, вече има европейска титла. Спечели я треньорът и един от основателите на клуб „Локомотив XXI“ Любен Перчински.

Перчински спечели златото в кат. +109 кг за мъже над 50 години на Европейското първенство за ветерани в Норвегия. Той постигна 115 кг в изхвърляне и 128 кг при изтласкването и с 243 кг в двубоя остави далеч зад себе си втория Томас Карлсон от Швеция, който остана със среброто с двубой от 227 килограма. На трето място се нареди представителят на Германия Роман Босауер с двубой от 215 килограма.

Мечтите продължават, пред мен е световната титла, каза Любен Перчински след триумфа в Норвегия. Световното първенство също е на север – в родното място на Дядо Коледа Рованиеми във Финландия.

Постижението на Любен е още по-значимо, ако хората знаят, че го направи съвсем сам. Едва ли има друг шампион, който сам да си подготвя щангата и да разчита единствено на себе си. Но той е голям спортист и се справи. Надявам се да е истински вдъхновител за нашите млади състезатели, коментира председателят на клуба по вдигане на тежести в Горна Оряховица Евгени Бузов.

Клуб „Локомотив XXI“ бе създаден в началото на годината, но му предстои лицензиране от Федерацията по вдигане на тежести. Необходимо е клубът да разполага с помещение за тренировки, за да получи лиценза. Това би трябвало да стане след юнската сесия на Общинския съвет. Клубът ще наеме помещение, което ще трябва да ремонтира, но надеждите са това да стане още тази есен, за да бъде включен „Локомотив“ в спортния календа за 2025 г.


Ключови думи
вдигане на тежести Горна Оряховица Любен Перчински
Последни
Седмицата
Анкета