Четвъртък, 19 Сеп 2024
            
Горна Оряховица Общество

Фойерверки, торта, много цветя и немалко сълзи направиха годишния концерт на балет „Грация“ незабравимо преживяване за всички замесени

  12.06.2024 22:21
Фойерверки, торта, много цветя и немалко сълзи направиха годишния концерт на балет „Грация“ незабравимо преживяване за всички замесени

Годишният концерт на балетна школа „Грация“ се превърна в празник, завършил с фойерверки, торта, много цветя, но и немалко сълзи.

В продължение на повече от час и половина на сцената в НЧ „Напредък 1869“ малки и големи възпитаници на школата представиха всички поставени през годината танци. Завършиха със специалната композиция „Земята на Орфей“, която е разработена за празника на Горна Оряховица. Тази година той ще остане в историята на „Грация“, защото в навечерието му балетът получи наградата „Млада Горна Оряховица“ за приноса си в развитието на културата.

С благодарност към всички гости, казваме добре дошли на хората в тази зала, обединени от красотата на изкуството балет. Нашите танци са нашата признателност за вашата подкрепа, каза от името на Школата д-р Деница Иванова – Александрова. Уредникът на Художествената галерия тази вечер беше водещ на концерта, в който специален поздрав имаше от Вокален състав „Белканто“ към СУ „Вичо Грънчаров“ с ръководител Милена Димитрова. Фелин Ахмедова от паралелката „Поп и джаз пеене“ на училището също се включи с песенен поздрав.

Най-емоционалният момент беше раздялата на балета с неговата абитуриентка Михаела Димитрова. Колаж от скъпи моменти, розов еднорог и корона като за истинска „Мис Грация“ подариха на своето момиче ръководителят на балета Соня Георгиева и спортният педагог Анита Михайлова. Ние ще те запазим в сърцата си, не забравяй пътя към школата. Прекрасна си, успявай и в живота, който те очаква, пожелаха те на Михаела.

Празничният финал събра на сцената всички участници, заедно със специалните гости. От името на кмета Николай Рашков зам. кметът Петя Иванова поднесе два огромни букета и поздравителен адрес НА Соня Георгиева и Анита Михайлова. Благодаря ви за огромния труд и за красотата, която създавате и на която учите децата на Горна Оряховица, каза Петя Иванова. Скоро научих, че преди снимка балерините казват „Жизел“ за една широка усмивка. Нека заедно кажем „Жизел“ сега, прикани тя децата, изпълнили сцената.

И докато големите се суетяха край букетите и важните думи, най-малките вече налитаха на огромната торта – изненада от д-р Петя Цветанова. А сцената се обля от празничния блясък на фойерверките.

Елена ВЕЛКОВА


Ключови думи
балет "Грация" Горна Оряховица
Последни
Седмицата
Анкета